Taller d´objecció fiscal a les despeses militars, el 27 de maig a Barcelona

 

Durada mínima: 1 hora i mitja

Sala Durruti, locals de la CGT Barcelona, Via Laietana 19, 9ena planta

En aquest taller podreu aprendre a fer l'Objecció Fiscal a la Despesa Militar renta in-situ.  Farem algunes demostracions en directe de com obtenir l'esborrany, de com carregar les dades al Programa PADRE i de com omplir les dades fiscals necessàries per fer aquesta tècnica de desobediència civil.

Podeu portar:

* Ordinador, si voleu amb el programa PADRE instal·lat i l'esborrany descarregat. [Si no sabeu fer-ho també us podrem donar un cop de mà en aquests primers passos.]

* També serà útil que porteu la informació necessària per operar on-line amb el vostre banc,així com tenir a mà informació bàsica, com el número de DNI.

En moltes ocasions fer Objecció Fiscal fa respecte, però no per ser complicat, fent-ho col·lectivament podrem resoldre tots els dubtes i incerteses. Què és la Objecció Fiscal a la Despesa Militar? Senzillament consisteix en no destinar una part dels diners dels nostres impostos a la despesa militar de l'Estat i donar-los a un projecte social, com per exemple la Campanya Tanquel els CIES o Reraguarda en Moviment.

Alhora fem saber al Ministeri d'Hisenda que no estem evitant pagar impostos sinó que els destinem de forma coherent amb les nostres idees. Fent aquest canvi paguem els mateixos diners en total, però repartits de manera diferent: en lloc de destinar-los a l'exèrcit contribuïm en un projecte social.

Síntesi de com fer objecció fiscal 1. Fes una transferència amb la quantitat de 84EUR a objectar a un projecte social de la teva elecció posant com a concepte 'Objecció fiscal'

2. Imprimeix el comprovant de la transferència.

3. Fes la teva declaració normalment amb el programa PADRE de l'agència tributaria.

4. A la casella 599 (o 600) posa la quantitat de 84EUR objectada a un projecte social.

5. Acaba normalment la teva declaració de la renda i imprimeix-la.

6. A la casella que hagis usat (599 o 600) ratlla el concepte i escriu al costat: «Objecció Fiscal a la despesa militar»

7. Imprimeix la carta al ministeri d'hisenda i omple-la amb les teves dades.

8. Entrega la declaració de la renda a la teva oficina bancària, adjuntant la carta al ministeri i el comprovant de la teva transferència al projecte social.