L'Ajuntament de Barcelona abonarà fins a 30.000 euros als seus directius

A l'ombra de l'acompliment d'una sentència que afecta al personal funcionari inclòs en l'àmbit de la negociació col·lectiva, té previst abonar durant el 2016 una quantitat equivalent a fins al 19% de les retribucions brutes anuals dels funcionaris que ocupen llocs directius. Un gerent de l'Ajuntament cobra fins a un màxim de de 159.000 euros bruts anuals.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a l'Ajuntament a aplicar de forma retroactiva un increment salarial equivalent a l'1% de la massa salarial l'any 2007, i el 2% de la massa salarial els anys 2008 i següents. Els representants de l'Ajuntament van reconèixer, a preguntes de la CGT i en el decurs d'una sessió de la Mesa de Negociació de Funcionaris, que l'acord laboral que concreta els criteris d'aplicació d'aquesta sentència no emparen al personal directiu ni al personal de confiança política, però que és lògic que també se'ls apliqui.

Les retribucions del personal directiu i del personal de confiança política les fixa lliurement el Consell Plenari de l'Ajuntament i no estan recollides als acords laborals, de fet hi ha conceptes que consten en aquests acords com la paga de productivitat o el mòdul de carrera que no percep aquest personal, i en el cas particular del personal directiu és obvi que les seves retribucions no tenen res a veure amb el que està pactat per al comú del personal.

Tot i així, el govern municipal podria estar plantejant-se aplicar aquest increment proporcional sobre les sucoses retribucions passades tant dels directius actuals com dels directius que han passat per l'Ajuntament els últims 10 anys.

 

Més informació: http://www.cgtbarcelona.org/ssab/valoracio-1-percent/