May 232017
 

Ada Colau ha passat de catalogar l’any 2014 als directius de l’empresa de Metro de Barcelona com una ‘màfia que cal fer fora’, a donar-los suport i actuar contra les vagues dels treballadors. Quina és la raó d’aquest canvi?

A TMB hi ha 579 directius fora de conveni, molts d’ells endollats per PSC, ICV i CDC. Persones com Dídac Pestanya, ara jubilat, alcalde de Gavà del PSC durant 20 anys amb un sou que ascendia a més de 200.000€.

Des de 2011 aquests directius s’han pujat el sou un 15% mentre el de la plantilla seguia congelat, amb 400 persones contractades en precari i fortament pressionada (per exemple es deneguen canvis de lloc de treball a embarassades per estar el personal al mínim).

Més de 60 directius cobren més salari que l’alcaldessa de Barcelona. L’Ajuntament incompleix reiteradament la llei de transparència i no publica els sous d’aquests directius, mentre criminalitza als treballadors. La pròpia Ada Colau va atacar el propi concepte de vaga dient “amb vaga no es negocia perquè pressiona”. Clar, Ada, això és el que fan les vagues. Opinava el mateix quan ella mateixa ocupava seus bancàries per frenar desnonaments pressionant a un poder econòmic superior?

Les relacions amb la banca sembla que són estupendes, es privatitza la T-Mobilitat a ‘la Caixa’ per 94 milions d’euros.

En aquest video els treballadors de Metro expliquen tot això perfectament:

S’han produït 68 reunions de conveni sense que l’ajuntament vulgui tancar cap solució, enllaçant els interessos d’un grup directiu amb els seus propis. Per què?

Barcelona en Comú està practicant possibilisme amb la casta per organitzar l’equilibri d’interessos a l’ajuntament. La candidatura guanyadora incloïa a ICV, a la qual es va sumar després PSC al govern consistorial. Tots dos partits han viscut i viuen d’un clientelisme amb ‘la seva gent’ a la qual van col·locant en els diferents organismes on tenen accés. I a la nostra gent, la màfia de TMB a la que feia referència Colau, no se la toca.

L’ajuntament de Barcelona és actualment l’advocat defensor d’una caspa inútil, incompetent i neoliberal que no dubta a buscar l’enfrontament amb els treballadors per defensar els seus interessos i els dels seus amics financers.

Mercedes Vidal, presidenta de TMB, Marc Grau, directiu-pitbull de TMB, BEC, ICV, PSC, CDC són els culpables per no voler trobar una solució a la situació.

Des de la Coordinadora d’Informàtica de la CGT donem tot el nostre suport als i les treballadores en lluita pels seus drets i contra la màfia de directius i polítics.

Coordinadora d’Informàtica de la CGT

 

CGT Metro Barcelona
@CGTmetroBCN

Mar 082017
 

CGT CONVOQUEM A LA VAGA D’ENSENYAMENT DEL 9 DE MARÇ

MANIFESTACIÓ a Barcelona a les 12h des de Pça Universitat i ASSEMBLEA OBERTA de Treballadors/es de l’Ensenyament a les 16h a la nostra seu (Via Laietana, 18, 9è pis).

Manifestació a Tarragona, 12h Plaça Imperial Tarraco

Des de CGT Ensenyament cridem a totes les treballadores i els treballadors de l’ensenyament públic de Catalunya a participar a la vaga que, a nivell estatal, convoquem els sindicats (CCOO, UGT, STES, CGT), les federacions d’AMPA (CEAPA), diversos sindicats d’estudiants i moviments de renovació pedagògica, pel proper 9 de març.

Aquesta convocatòria de vaga estatal exigeix la derogació de la LOMCE i la reversió de les retallades imposades pel “Gobierno”. Des de CGT Ensenyament compartim les reivindicacions plantejades a la convocatòria conjunta. Però no volem deixar d’assenyalar que els responsables del deteriorament de l’educació pública a Catalunya són, tant el “Gobierno” central com el Govern de la Generalitat, que han aplicat polítiques molt similars, tant pel que fa a normativa com a la dotació de recursos:

1. Cal la derogació de la LOMCE, una llei privatitzadora i reaccionària. No oblidem, però, que està inspirada i que té moltes semblances amb la LEC, que està molt més desplegada a Catalunya. Exigim l’aturada immediata dels Decrets de plantilles i d’avaluacions.

2. És del tot imprescindible acabar amb les permanents retallades que aplica el govern del PP als serveis públics i a l’ensenyament. Mitjançant els acords de la política fiscal i financera aquestes retallades es tradueixen en retallades, també, del Govern català com les que hem patit aquests darrers anys.

La vaga del proper 9 de març suposa una oportunitat de mobilitzar-nos amb contundència i avançar en les reivindicacions d’àmbit estatal. I també ha de permetre donar continuïtat a la mobilització que ha permès que l’ensenyament sigui l’únic sector que, a Catalunya, hagi començat a revertir retallades. La signatura de l’acord entre USTEC, CCOO, i UGT amb el Departament i la desconvocatòria de la vaga conjunta del 9F va impedir donar continuïtat a la lluita per aconseguir aquelles reivindicacions urgents i encara no assolides de la plataforma de mínims. Els mateixos sindicats ara no volen que la vaga del dia 9 de març serveixi a Catalunya per assenyalar també al Govern de la Generalitat i exigir-li les reivindicacions pendents, quan segurament encara no s’hauran aprovat els pressupostos:

Des de CGT Ensenyament, a més d’exigir la derogació de la LOMCE i la reversió de les retallades del govern de l’Estat, el proper 9 de març sí continuarem exigint al Govern de Catalunya:

 • Reducció de les ràtios (20 a infantil i primària, 25 a secundària i 30 a batxillerat). Cap tancament de grups públics i acabar amb la massificació a secundària. Si s’han de suprimir grups que sigui a la concertada.
 • Reducció de l’horari lectiu a 18 hores a secundària i 23 a primària.
 • Aturar el desplegament de la LEC (decret de plantilles, i processos d’avaluació).

Aquestes reivindicacions són possibles amb mobilitzacions contundents i continuades. Per això, cal que ens organitzem als centres i les assemblees i exigim als sindicats que convoquen a la vaga del 9 de març continuïtat en les mobilitzacions, tant a nivell estatal com a Catalunya.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Ene 312017
 

Convocatòria Assemblea CGT Ensenyament 1 de febrer 2017

Valoració de l’acord Mesa-Departament i continuïtat de la lluita

Benvolgudes companyes i companys;

Us recordem que tal i com ja vam acordar a la passada assemblea de 18 de gener, el proper dimecres 1 de febrer, a la sala Costa i Font, Via Laietana, 18, 9ª planta (BCN), us convoquem a:

Assemblea oberta d’afiliats/des de pública no universitària

hora: 18h

Ordre del dia:

 • Valoració preacord Departament d’Ensenyament-sindicats de la Mesa i ratificació de la convocatòria de Vaga 9F.
 • Continuïtat mobilització
 • Altres

salut!

Miquel González
Secretariat Permanent Federació d’Ensenyament de CGT

Ene 252017
 

Hacemos un llamamiento para difundir y participar en la Concentración de mañana jueves a las 14:30 en P. Santa Jaume. Donde se pretende confluir las diferentes convocatorias previstas para mañana. Cuarto día de Huelga en la limpieza de la,ciudad de la, In-Justicia, Huelga estatal en telemarketing y concentración Ensenyament.

Somos conscientes de la premura de la convocatoria, pero nos parece necesario que demos una respuesta contundente, porque nuestras reinvicaciones son justas y porque desde la Generalitat se está vulnerando el derecho a la Huelga con servicios mínimos del 100%. Os enviamos cartel y titanpad para empezar la difusión inmediatamente.

SALUD Y FUERZA

#VaguesAlCarrer

CGT Barcelona

 

Ene 232017
 

TELEMARQUETING:ENS MOVEM PER UN CONVENI JUST I DIGNE

26 DE GENER: MOBILITZACIÓ A BARCELONA

El dijous 26 de Gener, les treballadores del sector del telemàrketing tenim una nova oportunitat per fer-nos visibles i lluitar per millorar les nostres condicions de treball.

No és un dia per fer-li el joc a les nostres empreses anant a treballar ni tampoc és un dia per quedar-se a casa descansant. Toca sortir al carrer i fer-nos sentir.

Ens sobren motius per fer-ho:

 • Tenim el sou congelat des del gener de l’any 2014
 • La patronal no proposa cap revisió salarial
 • Podem ser acomiadats a baix cost per “disminució del volum de la campanya” (article 17)
 • Podem ser acomiadats a baix cost per “canvi d’empresa” (article 18)
 • Es manté la contractació precària per ETT, eventual o per obra i servei
 • Es mantenen les jornades parcials com les més habituals.
 • Seguim perdent dies festius quan coincideixen amb les nostres lliurances. (…)

CONCENTRACIONS DAVANT D’EMPRESES

9h sortida Plaça Antonio López (Via Laietana – oficina Correus)

10h recorregut a peu pel Poble Nou passant per Arvato Qualytel (Pallars 108), Teleperformance Espanya (Sancho Àvila 60), Emergia Call Center (Sancho Àvila 60), Knecta Bto (Llacuna 56).

12.30h Conecta SL (Entença 332)

CONCENTRACIÓ DAVANT LA PATRONAL

13h Patronal Telemarqueting c/Entença 218.

EL 26 DE GENER A LA VAGA PER UN CONVENI DIGNE!

Article sencer: CGT Catalunya

 

Sector Federal de Telemarqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem

Ene 232017
 

Avui les treballadores i treballadors de neteja de la Ciutat de la Justícia han començat una vaga reclamant la rescissió del contracte que la Ciutat de la Justícia té amb Kluh Linaer. Aquesta empresa tenia un deute superior als quatre millons d’euros amb Hicenda, devia diners a moltes treballadores i fins i tot va arribar a acomiadar a varies d’aquestes per la seva afiliació sindical.

Un centenar de companyes i companys s’han concentrat aquest matí davant de les portes de la Ciutat de la (in)Justícia. I per a sorpresa d’alguns, l’empresa Kluh Linaer ha contractat avui mateix 9 netejador@s i un supervisor per a suplir a les vaguistes. Tot un exemple d’aquesta “justícia”, que veu davant els seus ulls la vulneració d’un dels drets fundamentals com és el dret de vaga. Les companyes y companyes en vaga ja farien la denúncia corresponent.

Després de 9 impagaments en el temps, les treballadores i treballadors de CGT Neteja Barcelona han dit prou. La vaga que ha començat avui i continuarà aquesta setmana, requereix de tot el nostre suport.

Kluh Linaer no paga i vulnera drets laborals!
Rescissió d’aquesta empresa ja!

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Vaga Neteja Ciutat de la Justícia Barcelona, 23 gener 2017

Vaga de treballadores de la neteja a la Ciutat de la Justícia de Barcelona del 23 al 27 de gener

[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c2sier3w8aa93en.jpg]1320
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c21zd3lwqaabydm.jpg]1000
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c21zhkmw8aamojj.jpg]880
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c22aufoxcaagswn.jpg]830
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c22b0pzxcaas9ig.jpg]760
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c22eri5weaazzyw.jpg]700
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c22mgzrwgaaa114.jpg]690
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c22mhxuxeaacemq.jpg]640
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c22mimcwgaajxve.jpg]610
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c217k9jxgaap4_y.jpg]590
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c217prmxeaema73.jpg]570
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c2180s4xuaicabp.jpg]560
[img src=http://cgtbarcelona.org/cgtvallesoriental/wp-content/flagallery/vaga-neteja-ciutat-de-la-justicia-barcelona-23-gener-2017/thumbs/thumbs_c2182wqxaaarvde.jpg]550
Ene 202017
 

Huelga Limpieza Ciudad de la Justicia BarcelonaHuelga del personal de limpieza en la Ciudad de la Justicia de Barcelona, del lunes 23 al viernes 27 de enero

Concentración el próximo lunes 23 de enero en la Ciudad de la Justicia, a las 9 y a las 11h.

Desde la CGT Limpieza de Barcelona se ha convocado una huelga en la limpieza de la Ciudad de la Injusticia para exigir el cobro de los salarios pendientes y pedir que se rescinda el contrato de KLUH LINAER en este centro. Las últimas novedades que tenemos al respecto, es que en el día de la fecha la empresa ha efectuado los pagos adeudados, pero las medidas de fuerza se mantienen. Los compañeros de CGT Limpieza de Barcelona han decidido en asamblea continuar con la huelga, ya que no se trata sólo del histórico de 9 impagos por parte de la empresa KLUH LINAER, sino que se pide la rescisión del contrato con la misma por parte del Departament de Justícia.

En su Comunicado CGT Limpieza de Barcelona, los compañeros exponen los motivos de la convocatoria y de la huelga.

Entendemos que los responsables de la Ciudad de la injusticia y el Departament de Justicia son tan responsable como Kluh Linaer de esta situación, dado que ha consentido y aceptado que una empresa que adeuda dinero a trabajadoras y que juega con el pan de sus trabajadores/as, sea la adjudicaría de una contrata publica que gestionan ellos y de la cual son responsables directos. No pueden permanecer mirando hacia otro lado, como si la cosa no fuera con ellos.

Para la CGT, se debe de rescindir el contrato ya que se están incumpliendo los requisitos de la concesión al faltar constantemente con las obligaciones de sus trabajadoras.No entendemos como la Ciudad de la Injusticia, que depende directamente del Departament de Justicia, ha contratada a esta empresa todo y a sabiendas de que esta situación podía darse. Tiene antecedentes de impagos en muchos sitios del país donde le han dado la concesión. ¿Acaso no les importaba lo que pasaría con las familias de est@s trabajadores/as?, o ¿acaso había un motivo más fuerte para contratar a esta empresa?, ¿cómo pueden  contratar a una empresa que debe 4 millones de euros a Hacienda y el salario a un montón de trabajadores/as en todo el pais?, ¿cómo puede ser que contraten una empresa que ha sido condenada judicialmente por despedir a trabajadores/as por su afiliación sindical?

Hasta 9 veces de retraso en el cobro de las nominas
Fuera Kluh Linaer de la Ciudad de la Injusticia

 

Convocamos a la afiliación a dar soporte a nuestr@s compañer@s de CGT Limpieza de Barcelona, éste próximo lunes a las 9.00h en la Ciudad de la Justicia.

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

 

 

Ene 172017
 

Vaga Ensenyament CGT 18 gener 2017Companys, companyes,
recordeu, demà dimecres 18 de gener de 2017, la CGT convoca Vaga d’ensenyament públic no universitari. Donem suport als/les mestres i les seves reivindicacions en primer lloc, i a tota la comunitat educativa de les escoles públiques, perqué són els coles de la nostra classe obrera, són les escoles on aprenen els fills i filles del proletariat!

Prou retallades, prou tancaments!

Només lluitant aconseguirem victòries!

#18VagaEnsenyament

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Ene 022017
 

Vaga Ensenyament CGT 18 gener 2017CGT convoca vaga i concentració davant del Parlament el 18 de gener durant el debat de pressupostos per revertir les retallades a l’ensenyament públic #18GVagaEnsenyament

Per revertir les retallades a l’ensenyament públic:
Dimecres 18 de gener de 2017

Concentració de 12 a 14h davant del Parlament

El sindicat CGT Ensenyament convoquem als i a les treballadores de l’ensenyament públic no universitari de Catalunya a una jornada de VAGA el DIMECRES 18 DE GENER, coincidint amb la setmana de debat d’esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2017.

Des del passat mes d’octubre hem fet, junt amb altres sindicats, xerrades i assemblees a nombrosos centres explicant perquè considerem que ara és el moment de començar a revertir les retallades i perquè creiem que passar a l’ofensiva i anar a la vaga mentre s’estan debatent els pressupostosi aprofitant l’actual situació política a Catalunya ens dóna veritables opcions d’assolir les reivindicacions que plantegem.

Volem fer palès que aquesta convocatòria sorgeix després d’un treball i d’un debat previ amb la resta de sindicats, amb els quals vam concretar les reivindicacions i vam coincidir en la necessitat d’anar a la vaga per pressionar a l’administració perquè les incloguin dins dels propers pressupostos tal i com s’explica al manifest intersindical. També després de molts debats als centres, on molts companys i companyes han manifestat que consideren bàsic que aquesta no sigui una altra vaga d’un dia que serveixi només per expressar la nostra disconformitat sinó que es convoqui en uns terminis i amb unes perspectives de continuïtat que generin prou pressió com per aconseguir realment les reivindicacions plantejades.

És en aquest sentit que a la darrera reunió intersindical no hem pogut arribar a un acord pel que fa a la/les data/es de la vaga. La resta de sindicats de la intersindical han decidit convocar una única jornada de vaga el dia 9 de febrer. Des de CGT entenem que és massa tard i amb les decisions sobre assignacions pressupostàries ja preses, atès que els debats d’esmenes parcials als pressupostos estan fixats entre el 16 i el 20 de gener (el d’ensenyament està previst per al 18 de gener) i que a més, no permet cap perspectiva de continuïtat possible dins dels terminis de l’aprovació definitiva dels pressupostos que tindrà lloc el mateix 9 de febrer sobre una proposta ja tancada. Fer una jornada de vaga aïllada i quan ja està tot decidit desvirtua el compromís que tots els sindicats havíem pres davant del professorat.

Des de CGT Ensenyament considerem fonamental que la vaga arribi abans, mentre s’estan debatent i decidint els pressupostos i que tingui possibilitat de continuïtat. És per això que, sense descartar més convocatòries, inclosa la del 9 de febrer, us convoquem a aquesta primera jornada de vaga en ple debat d’esmenes parcials de l’àrea d’educació.

Davant d’aquest desacord en el calendari, el nostre plantejament a la intersindical ha estat que CGT convoquem ambdues dates, ratificant la segona amb els nostres companys i companyes, però la resta de sindicats ha decidit no incorporar-nos al cartell conjunt del 9 perquè no renunciem a convocar també el 18 de gener. Nosaltres seguim fent una crida a la resta de sindicats a fer una primera convocatòria de vaga mentre s’estan debatent i decidint els pressupostos d’ensenyament.

Es convoca concentració de 12 a 14h davant del Parlament de Catalunya. Properament concretarem les accions que acompanyaran la vaga i de l’assemblea que durem a terme per ratificar i concretar la seva continuïtat. Us demanem que feu difusió d’aquesta convocatòria i de les raons per les quals des de CGT trobem essencial que tingui lloc en els terminis esmentats. Si voleu que anem al vostre centre a explicar-ho i debatre-ho amb vosaltres o teniu qualsevol altre dubte o consideració no dubteu a contactar-nos.

 

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Nov 262016
 

DILLUNS 28 DE NOVEMBRE VAGA AL SECTOR DEL TELEMÀRQUETING

Ha arribat el moment. Aquest dilluns 28 de novembre hi ha convocada vaga de 24 hores en tots els centres de treball de l’estat per tots els sindicats. Aquest dia pararem el telemarqueting per donar un missatge tant a la patronal del sector com a tota la ciutadania:

Els treballadors i les treballadores del telemarqueting mereixem un respecte, mereixem unes condicions de treball dignes i anem a fer-nos sentir. Podeu veure el vídeo que hem gravat a Brussel·les el passat dia 15 per difondre la vaga aquí:
https://youtu.be/wOjVDFv9g8c

Estigueu pendents de les xarxes socials durant la jornada de vaga del proper dilluns 28 de novembre. Anem a llançar una campanya en la qual esperem tenir la mateixa repercussió que durant el passat 6 d’octubre. No n’hi ha prou només amb secundar la vaga, per això us demanem un petit esforç extra per donar difusió a la nostra lluita.

Som més de 100.000 persones en el telemarqueting de tot l’estat espanyol. El nostre compte de twitter per utilitzar el hastag de la vaga és @cgttelem (aquí obtindreu tota la informació). Igualment, en el compte de Facebook de Sector Federal de TelemarQUeting de CGT (https://www.facebook.com/cgttelemarketing/) i podreu compartir tots els nostres continguts amb els vostres contactes.

Advertir també que el dilluns hi haurà PIQUETS INFORMATIUS des de primera hora del matí als centres de treball per INFORMAR de la vaga directament als treballadors.
Aquesta vaga està convocada en dilluns per fer el major dany possible a les empreses. Ens juguem molt i hem de secundar-la massivament.

UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE I TU TENS MOLT A DIR!!!.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
@cgttelem

Nov 082016
 

pan-rico-vaga-mes-llargaAquest proper dissabte 12 de novembre, a l’Anònims de Granollers es presentarà el llibre Pan Rico, la vaga més llarga, amb la presència de les seves autores, Isabel Benítez i Homera Rosetti.

Com que aquesta històrica vaga va ser de especial relevància pel nostre sindicat CGT, per la seva presència i actuació, convidem a tota la afiliació del Vallès Oriental a la presentació d’aquest llibre, i molt especialment als companys i companyes de Pan Rico que van participar d’aquesta lluita.

La cita és el proper dissabte 12 de novembre a l’Anònims de Granollers (c/ Ricomà, 57), a les 18.00h.

Salut!

 

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Nov 032016
 

Companys, companyes,
la CGT d’Osona, inmersa en Càrnies en lluita, convoca a una concentración este viernes 4 de noviembre a las 19.00h en Vic.

CGT Vallès Oriental salimos desde el local de nuestro sindicato, hemos quedado a las 17.30h para salir hacia Vic a dar soporte a nuestr@s cumpas.

Aquí seguido el comunicado de CGT Osona.

Salut
CGT Vallès Oriental

*****

carnies-en-lluita-osonaDes de Càrnies en lluita s’ha pensat fer una performance/paròdia de l’entrega dels Porcs d’Or als porcaters “il·lustres” d’aquest any, però nosaltres no entregarem porcs d’or sinó porcs de merda..
L’efemèride tindrà lloc a la nau de mostres del Sucre i hi haurà entrega de premis amb sopar inclòs.

 

Cadascuna de les organitzacions següents hauria d’entregar un premi a:

 • Càrnies en Lluita a les falses cooperatives.
 • COS a l’Anna Erra per la seva volguda ignorància sobre el tema, diguem-ne que per allò de No sap/No contesta.
 • CGT als sindicats CCOO i UGT, per la seva actuació com sindicats grocs en la lluita de les càrnies.
 • GDT a qui, segons el vostre criteri-  ja sigui persona, empresa, granja, o bé organització- estigui perjudicant el medi.
 • UCFR a Josep Ramisa, soci d’Esfosa per les seves declaracions racistes.

Aquesta seria la convocatoria que es fa des del grup de càrnies. La idea es fer una concentració per donar una benvinguda sorollosa als participants quant vagin arribant i entrant. L’acte oficial comença a les 8.

Podem quedar a 3/4 de 7 a Can Pamplona de Vic, aquest es l’enllaç: ( https://goo.gl/maps/xeJkyYaZL5J2). Una vegada hagin entrat, faríem l’entrega dels premis al que fa referencia més a dalt. La concentració acabaria sobre les 9.

Si podeu portar un megàfon, nosaltres com a CGT no disposem.
Us esperem

Manuel Prieto
Sindicat d’Oficis Varis d’Osona CGT

Sep 262016
 

img-20160926-wa0000Acte de suport a la lluita a les Càrnies d’Osona

Aquest proper divendres 30 de setembre 2016, a les 19h, tindrem un acte de suport a la lluita de Càrnies en lluita, d’Osona.

L’acte, amb el suport de CGT Osona i CGT Vallès Oriental, ens situarà en l’actualitat de la lluita que porten endavant des de fa mesos els treballadors i treballadores del sector càrnic d’Osona.

Us esperem a tots i totes!

Divendres 30 de setembre, a les 19h

Anònims, c/ Ricomà,57
Granollers


Reportatge (France24) sobre l’explotació laboral a la indústria càrnia d’Osona (subtitulat en català)

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Sep 072016
 

Vaga correos Lliçà d'AmuntComunicado de prensa:
Los trabajadores y trabajadoras de la cartería de Correos de Lliçà d’Amunt desconvocan la huelga indefinida

El pasado lunes 5 de septiembre l@s trabajador@s de la cartería de correos de Lliçà d’Amunt decidieron desconvocar definitivamente la huelga indefinida convocada el pasado 12 de agosto con motivo de la falta de contratación. Queremos recordar que la misma se mantuvo suspendida hasta conocer los planes de la dirección para este mes.

En un principio se nos manifestó que no contratarían  a nadie, hecho que motivó que el viernes 2 septiembre se decidiera retomar la misma.

Al conocer la dirección la convocatoria de la misma, parece que reaccionaron y ha imperado el sentido común y han contratado un compañero hasta final de mes. Con este hecho la plantilla contará con 7 efectivos en septiembre.

Si no hubiese sido por esta lucha, este verano Lliçà d’Amunt hubiera tenido un servicio postal inferior a un 50% de la plantilla en algunas franjas del mismo.

Los trabajadores de la cartería de lliça animamos al conjunto de compañeras de las diferentes carterías a que se organicen entre ellos para defender el servicio público. No podemos permitir los recortes brutales de personal, no podemos permitir que haya compañeras de bolsas que no les llamen porque no se contrata.

Nos mantendremos vigilantes para que no se vuelvan a producir situaciones como las de este verano, y en todo caso si se repiten, nos volveríamos a mantener firmes en la movilización como herramienta para defender un servicio postal universal y de calidad

Agradecer el apoyo recibido del sindicato CGT así como de vecinos, y entidades de Lliçà d’Amunt.

Si luchamos podemos perder, si no luchamos estamos perdidos!!!

Trabajadores y trabajadoras de la cartería de Correos de Lliçà d’Amunt

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

 

Ago 122016
 

Con un 80% de seguimiento en el primer día de huelga, y la presencia en la concentración del mediodía de unas 40 personas, entre trabajador@s afectad@s, vecinos y compañer@s de CGT, la huelga de hoy ha sido un éxito. Nos concentramos en el Ajuntament de Lliçà d’Amunt para ir hasta las oficinas de Correos y allí el compañero Àlvaro explicó la situación y los motivos de la huelga. Cuando empezó la lucha, la empresa respondió que nos olvidáramos que contrataran a nadie. A día de hoy, 12 de agosto, ya habían contratado a 3 personas.

Este próximo martes 16 de agosto, la asamblea de trabajador@s de Correus de Lliçà d’Amunt decidirá qué pasos seguir ante el nuevo escenario. Se vuelve a demostrar que sólo con la acción directa de l@s trabajador@s se nos tiene en cuenta, es el único modo para hacernos oir.

En Correos, queremos más contratación y menos explotación!

CGT Vallès Oriental

 

Ago 112016
 

cgt-correosConvocatória de vaga dels repartidors de Correus Lliçà d’Amunt per aquest divendres 12 d’agost de 2016

Sembla que l’empresa ha entrat en raó i ha anunciat la contractació de 3 persones per a la segona quinzena d’agost. Així i tot, continuem la convocatòria de vaga del dia divendres 12 d’agost, perquè fins que no estan les persones contractades, no desconvocarem la vaga. En el que va de l’estiu, no hi ha hagut cap contractació per part de l’empresa.

En la CGT no anem de broma: sabem que hi ha un procés de degradació de Correus, amb la complicitat i el silenci dels sindicats majoritaris. Però nosaltres seguim l’exemple de correus d’Algesires i de Madrid, perquè també sabem i es demostra que la lluita i l’acció dels treballadors pels seus propis interessos és una potent eina que tenim.

Correos és l’únic responsable de la situació de conflicte actual. Tornem a insistir que  es compleixi la normativa postal en els paràmetres establerts en la Llei 43/2010, de 30 de desembre, que en el seu article 24 recull: “Els lliuraments es practicaran, almenys, tots els dies laborables, de dilluns a divendres, excepte en el cas de concórrer circumstàncies o condicions geogràfiques especials”.

Us convidem a tots i totes per a donar suport als companys i companyes en lluita de correus, aquest divendres 12 d’agost de 2016, davant l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt () a les 12.00h.

A Correus, volem més contractació i menys explotació!

 

CGT Vallès Oriental

Per a més informació, secció sindical CGT Correus
Àlvaro: 666 98 36 85

Ago 042016
 

Cartel CGT elecciones correos Bages1 2011_1Els treballadors de Correos de repartiment de Lliçà d’Amunt convoquen vaga indefinida de les 3 últimes hores a partir del 12 d’agost contra la degradació del servei postal

El passat 25 de juliol els treballadors/es de repartiment de Correos de Lliçà d’Amunt iniciavem un seguit de protestes per denunciar la degradació del servei postal que pateixen els i les veïns/es de Lliçà d’Amunt. Fruit de les mateixes l’Ajuntament va demanar reunir-se amb nosaltres on li vam exposar les mancances de personal que patia el servei ( 50% de la plantilla ). Degut a aquest fet l’Ajuntament va dirigir un escrit a l’empresa demanant millores en el servei. L’única resposta que ha donat Correos a les nostres protestes dels treballadors ha sigut la contractació d’una treballadora fins el 12 d’agost ( segons ells per netejar els gairebé 6000 objectes que tenim a 3 d’agost !) i el cobriment d’una excendència que es produirà a partir de la 3 setmana d’agost. En definitiva, en aquestes condicions és impossible complir els repartiments que estableix la normativa postal.

Degut aquest fet, aquest dilluns 1 d’agost la CGT ( amb el vist-i-plau de l’assemblea de treballadors de repartiment ) va decidir convocar vaga indefinida de les 3 úlitmes hores a partir del proper divendres 12 d’Agost. No ens agrada haver de prendre aquesta decisió ,però no podem romandre indeferents davant la degradació del servei postal. En aquest sentit, volem fer una crida perquè els veïns i les veïnes de Lliçà d’Amunt ens acompanyin a la concentració que convocarem a les 12.00h davant de l’Ajuntament.

D’Ara en endavant, Correos serà l’únic responsable de la situació de conflicte que es doni al servei. Tornem a insistir a Correos perquè compleixi la normativa postal en els paràmetres establerts en la Llei 43/2010, de 30 de desembre que en el seu article 24 recull: “Els lliuraments es practicaran, almenys, tots els dies laborables, de dilluns a divendres, excepte en el cas de concórrer circumstàncies o condicions geogràfiques especials”.

Secció sindical de la CGT a Correos de Lliçà d’Amunt

Per a més informació
Álvaro: 666 98 36 85

Jul 282016
 

correosllicaEl passat dilluns, els treballadors de Correos de Lliçà d´Amunt es concentraven davant de l´oficina per denunciar la situació en la que es troba el servei postal a la localitat. La mateixa va ser un èxit ja que va participar un 85% del personal de repartiment. Des de fa setmanes, degut a la manca de personal,el servei està sofrint seriores deficiències.

En assemblea van acordar realitzar l´esmorzar al carrer com a forma de protesta, no descartant altres accions més contundents sinó es millora el servei postal. Així mateix, per aquest dijous 28 de juliol s´ha concertat una reunió amb l´alcalde de Llicà d´Amunt per infomar-li de les greus mancances que pateix el servei i perquè exigeixi a Correos un servei digne per la ciutadania del poble.

Com ja informavem en l´anterior comunicat, volem informar a les usuàries i usuaris de les condicions en les quals exercim el nostre treball i de les repercussions que això està tenint en la qualitat del servei que prestem.

Abans de tot, cal tenir en compte que: estem prestant un servei públic;el correu iguala a totes les persones, independentment de l’àmbit territorial en el qual s’exerceixi.

Correos és l’operador designat per l’Estat per prestar aquest servei i ho ha de fer dins d’uns paràmetres establerts en la Llei 43/2010, de 30 de desembre que en el seu article 24 recull: “Els lliuraments es practicaran, almenys, tots els dies laborables, de dilluns a divendres, excepte en el cas de concórrer circumstàncies o condicions geogràfiques especials”.

Correus i Telègrafs S.A., en el seu compte de resultats de l’any 2013, va reconèixer tenir uns beneficis de 50 milions d’euros. En 2014 aquests beneficis van aconseguir els 196 milions d’euros, gairebé 4 vegades més. No obstant això, la realitat que estem vivint en aquesta empresa és la d’una retallada de personal important, tan important que va sent habitual no poder acabar el repartiment diari.

Fa uns anys, justament a l’estiu, l’empresa va posar en pràctica un experiment que consistia a contractar a menys persones de les quals estàvem de vacances i recarregar a tota la plantilla amb el treball corresponent a aquestes seccions que no es cobrien (una secció és la zona que reparteix una cartera). Segons l’empresa, això estava justificat pel descens de tràfic postal que hi ha a l’estiu. La veritat és que aquests experiments van venir per quedar-se i els doblatges, que és s´anonomena a les seccions que no es cobreixen amb personal contractat, són una realitat que tenim durant tot l’any, la qual cosa comporta que sistemàticament es reparteixin determinades zones a dies alterns, una mica del que som testimonis i protagonistes.

Aquest estiu es fa un volt més a aquesta situació insostenible, i les seccions que es troben sense cobrir han arribat a ser 50% de les mateixes. Això ha provocat que a dia d´avui els carters hagin d’assumir seccions senceres de repartiment, el que provoca que per alguns llocs de Lliçà d´Amunt es portin setmanes sense repartir correspondència.

És escandalós que una empresa amb beneficis milionaris desatengui d’una forma tan flagrant les seves obligacions. Les conseqüències les sofrim treballadores i usuaris: nosaltres, perquè estem sotmeses a un nivell d’estrès sostingut en el temps que mina la nostra salut i les nostres condicions de vida; els usuaris, perquè sofreixen la deterioració d’un servei al que tenen dret.

Secció sindical de la CGT a Correos

 

Per a més informació:
Álvaro Íñigo (delegat sindical): 666 98 36 85