Nov 262016
 

DILLUNS 28 DE NOVEMBRE VAGA AL SECTOR DEL TELEMÀRQUETING

Ha arribat el moment. Aquest dilluns 28 de novembre hi ha convocada vaga de 24 hores en tots els centres de treball de l’estat per tots els sindicats. Aquest dia pararem el telemarqueting per donar un missatge tant a la patronal del sector com a tota la ciutadania:

Els treballadors i les treballadores del telemarqueting mereixem un respecte, mereixem unes condicions de treball dignes i anem a fer-nos sentir. Podeu veure el vídeo que hem gravat a Brussel·les el passat dia 15 per difondre la vaga aquí:
https://youtu.be/wOjVDFv9g8c

Estigueu pendents de les xarxes socials durant la jornada de vaga del proper dilluns 28 de novembre. Anem a llançar una campanya en la qual esperem tenir la mateixa repercussió que durant el passat 6 d’octubre. No n’hi ha prou només amb secundar la vaga, per això us demanem un petit esforç extra per donar difusió a la nostra lluita.

Som més de 100.000 persones en el telemarqueting de tot l’estat espanyol. El nostre compte de twitter per utilitzar el hastag de la vaga és @cgttelem (aquí obtindreu tota la informació). Igualment, en el compte de Facebook de Sector Federal de TelemarQUeting de CGT (https://www.facebook.com/cgttelemarketing/) i podreu compartir tots els nostres continguts amb els vostres contactes.

Advertir també que el dilluns hi haurà PIQUETS INFORMATIUS des de primera hora del matí als centres de treball per INFORMAR de la vaga directament als treballadors.
Aquesta vaga està convocada en dilluns per fer el major dany possible a les empreses. Ens juguem molt i hem de secundar-la massivament.

UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE I TU TENS MOLT A DIR!!!.

Sector Federal de Telemàrqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
@cgttelem

Nov 252016
 

30776011980_253d120eee_zEl 25 de Novembre és el Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Ens estan assassinant, colpejant, violant, maltractant, explotant… En el que va d’any 2016, 74 homes han assassinat a 74 dones, 2 nenes i 1 nen.

Però això no són fets aïllats, això s’anomena patriarcat, i se sustenta en el silenci, la desídia i la passivitat de moltes persones així com en la deixadesa de funcions de les Institucions que, de manera activa o passiva, porten reforçant, durant centenars d’anys, el model de dones objecte, dones com possessions de les seves parelles; se sustenta en el model explotador de l’economia capitalista; en l’Església masclista, homòfoba i racista que no evoluciona; en la judicatura que atorga custòdies compartides imposades inclús a maltractadors; en la classe política que roman al marge del que està succeint, absorta en les seves pròpies intrigues i interessos.

El 25 de novembre volem denunciar que, sovint, els que ostenten el poder i legislen, responsabilitzen i culpabilitzen les dones de l’atur estructural existent, de les diferències salarials, del dèficit en el sistema públic de pensions, de la diferència de drets, de les violacions, dels maltractaments… són els que actuen directament o indirectament per impedir la nostra emancipació i empoderament com a dones lliures.

Les dones exigim a la societat i lluitem per un model de coeducació ple, per una cultura de la llibertat dels sexes; DENUNCIEM la manca d’ètica dels violadors que arriben a descriure les agressions com “sexe en grup” sense cap escrúpol; denunciem als mitjans de comunicació que “informen” d’aquests fets amb una falsa neutralitat, normalitzant les violències que patim; demanem a l’Administració que supervisi el compliment de les seves pròpies lleis en favor de la igualtat.

Les dones estem fartes de que se’ns exigeixi a nosaltres tot el treball necessari per denunciar, solucionar i acabar amb les violències masclistes. Portem més de 100 anys empoderades i fent-ho. Això ha de canviar, quan s’exigirà als agressors que deixin de matar-nos?, quan s’exigirà a la classe política que deixi les seves concepcions patriarcals en allò que legisla i aprovi partides pressupostàries contra les violències ?, per a quan la nostra exigència d’acompanyament a les dones víctimes de violència masclista i la formació feminista en violència de gènere?, quan es desemmascararà tots els agressors?, quan s’assenyalarà als traficants de persones i l’explotació sexual?

Les dones volem viure en pau, amb alegria, en llibertat, sense amo, sense déu, sense maltractaments.

Acabem amb les violències cap a les dones pel fet de ser-ho!

Contra les violències masclistes, respostes de suport mutu i autodefensa anarcofeminista.

Secretaria Confederal de la Dona de la CGT

Nov 242016
 

cgt-sector-socialCONCENTRACIÓ EN EL PALAU ROBERT (Passeig de Gracia 107) DIJOUS 24 DE NOVEMBRE a les 9 DEL MATÍ

En defensa d’un servei públic i de qualitat per a la infància en perill d’exclusió social

No a la disminució de 528.000€ d’euros per part de la Generalitat

Aquesta concentració es convoca en defensa d’un servei públic i de qualitat per a famílies en risc d’exclusió social. La Generalitat pretén disminuir la partida pressupostària que es destina en l’actualitat de 472.000€ per cada “Casa d’Infants” i que passaria a ser de 424.000 Euros, la qual cosa suposa una baixada total de 48.000 Euros a cada casa, i una retallada pressupostària total de 528.000 Euros, la qual cosa provocarà una disminució en els menors atesos i del treballadors a cada centre, quan és un servei que en algunes casa hi ha llista d’espera.

L’objectiu principal del servei és donar a les famílies el suport necessari que eviti la separació dels fills i filles i/o la possibilitat del retorn a casa dels menors institucionalitzats.

Si uns diners estan ben destinats, aquests són els que es dediquen a la prevenció, i més si és per a menors d’entre 3 i 18 anys i les seves famílies, que per diferents motius socio-econòmics i/o familiars, es veuen desbordats per situacions que requereixen una intervenció especialitzada.

El projecte de “Cases d’Infants”, és gestionat per FASI (Fundacio Acció Social i Infància), una entitat sense ànim de lucre, els mitjans econòmics de la qual provenen de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), organisme que supervisa i avalua el projecte i que recentment ha anunciat la retallada pressupostària. Aquesta retallada, serà executat per l’entitat privada FASI, amb el que comportarà una reestructuració profunda del servei.

>> Article sencer al CGT Catalunya

Nov 242016
 

30776020800_d1acded749_zComunicat de la Secretaria de Gènere de la CGT de Catalunya

Com cada any hem de parlar de feminicidis, de la malaurada llista de dones assassinades que escriu amb sang i silenci l’heteropatriarcat en el que vivim. N’estem ben fartes d’haver de comptabilitzar dones mortes, violades, agredides, vexades i explotades, n’estem tipes d’haver de pensar “una altra? Ja n’hi ha prou!”. Ja en tenim més que prou de viure en aquesta alarma que sembla que ha de continuar essent una normalitat. Doncs no, no són coses que passen i prou.

Les dones assassinades no són casos aïllats ni els seus botxins són bojos. Ells són fills sans del patriarcat i elles has estat víctimes d’un sistema social sencer.

Les dones agredides som dones a les que intenten disciplinar i domesticar a base de tortura psicològica, insults o cops.

Les dones violades i abusades som tractades com a objectes de plaer i de judici estètic al servei dels mascles que no accepten que diguem No o Prou.

Les dones violentades i infantilitzades en parir, menstruar, avortar o durant la lactància som vistes com a cossos socials sobre els que legislar, decidir, medicalitzar o exercir tutories paternalistes.

>> Article sencer al CGT Catalunya

Nov 232016
 

cx2srg-xgaaqwmk-jpg-largeLes nostres pensions ni es venen ni es negocien
Comunicat SP CGT Catalunya

Aquest dijous 24 de novembre hi haurà una reunió entre el govern, les organitzacions de la patronal i els sindicats CCOO i UGT. El punt a tractar és, segons ha transcendit, negociar la “pau social”. Entre bambolines, no obstant, hi ha més punts a sobre la taula. Les organitzacions empresarials ja han reclamat la necessitat d’una nova reforma laboral. Igualment, grans corporacions financeres i de les assegurances han començat a promoure una campanya mediàtica per preparar el terreny d’una nova reforma de les pensions. Volen aprofundir la que, els mateixos agents, van pactar el gener de l’any 2011 en aquella ocasió sota l’empara del govern Zapatero del PSOE.

L’experiència ens diu que massa vegades d’aquestes trobades en surten acords altament lesius pels interessos de la classe treballadora, de la majoria de la població. En el passat hem vist reiteradament com sota l’excusa de la pau social hem anat deixant drets i conquestes a la cuneta de la història: ara les empreses poden acomiadar lliurement (com a molt pagant indemnitzacions cada cop més petites), poden disposar força lliurement d’una part de la nostra jornada laboral fent-nos treballar fora d’horari, ens poden fer treballar en tasques per sobre la qualificació del nostre contracte… i un llarg etcètera.

I, en el nom de la pau social, també hem vist com ara cal treballar més que fa 6 anys per accedir a una pensió complerta i com l’allargament de les bases reguladores fa baixar unes pensions que, d’entrada, ja són de les més baixes de la UE. Totes aquestes concessions fetes, sempre, en nom d’una pau social que només beneficia als de dalt, als propietaris del capital.

(…)

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

>> Article sencer al CGT Catalunya

 

Nov 172016
 

Per fi s’ha reconegut el que era sobradament conegut pels afectats, i que tantes vegades havia estat amagat per les Mútues patronals. L’administració permetia que mútues i empreses la consideressin ’malaltia comú’ per estalviar prestacions.

Una sentència del darrer 11 de març del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reconeix que la feina continuada a l’ordinador causa l’anomenada Síndrome del Túnel Carpià, i malalties semblants per comprensió del nervi mitjà del canell. Aquesta resolució judicial obre la porta al reconeixement de l’origen laboral de les múltiples categories professionals que porten a terme feines d’introducció de dades a l’ordinador, com informàtics, bibliotecaris o administratius, seguint el camí del Tribunal Suprem que ho ha reconegut recentment per les netejadores o les perruqueres.

La sentència del TSJC del passat 11 de març, número 6839/2015, analitza el cas d’una treballadora amb la categoria professional de bibliotecària, i que dedicava més del 60% de la seva jornada laboral a feines d’introducció de dades a l’ordinador, determinant que portava a terme la seva feina “apoyando ambos antebrazos sobre la mesa de trabajo ejerciendo presión sobre los codos”. Aquesta tasca repetitiva amb el ratolí de l’ordinador, segons la resolució judicial, va ser la causant d’una Síndrome del Túnel Carpià, que ocorre quan el nervi medià, que abasta des de l’avantbraç fins a la mà, es pressiona o s’atrapa a nivell del canell.

(…)

Article de l’Àlex Tisminetzky, Secretari de Salut Laboral de CGT Catalunya

>> Article sencer al CGT Catalunya

Nov 152016
 

Companys, companyes, reproduïm la crida de la Local de Barcelona, per a donar suport als companys de Berga. Des de la CGT Vallès Oriental anirem un grup de companys i companyes, la convocatòria és oberta a tota la afiliació, contacteu amb el nostre sindicat.

Més info de Desobeïm als carrers:
CGT Catalunya

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

*****

img-20161107-wa0007Bus solidari amb els llibertaris de Berga
Dia: dissabte 19 de novembre
Hora de sortida: 10:00 hores, de P. Antonio López (correus), Barcelona
Hora de tornada 16:00 hores

Els companys ens han demanat suport i solidaritat i com no podia ser d’una altra manera i sempre cridem “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, us fem una crida perquè anem el màxim de companyies i companys a Berga.

Des de la Federació Local de Barcelona, hem organitzat un bus, us podeu apuntar responent a aquest email flbcn@cgtbarcelona.org, per telèfon 933103362, o a recepció del nostre lokal.

L’acte comença a les 12h i a les 14h el menjar. L’menjar la, organitzen els companys de Berga i hem d’avisar quants serem.

Difon i participa.

SP Federació Local de Barcelona

Nov 082016
 

pan-rico-vaga-mes-llargaAquest proper dissabte 12 de novembre, a l’Anònims de Granollers es presentarà el llibre Pan Rico, la vaga més llarga, amb la presència de les seves autores, Isabel Benítez i Homera Rosetti.

Com que aquesta històrica vaga va ser de especial relevància pel nostre sindicat CGT, per la seva presència i actuació, convidem a tota la afiliació del Vallès Oriental a la presentació d’aquest llibre, i molt especialment als companys i companyes de Pan Rico que van participar d’aquesta lluita.

La cita és el proper dissabte 12 de novembre a l’Anònims de Granollers (c/ Ricomà, 57), a les 18.00h.

Salut!

 

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Nov 032016
 

Companys, companyes,
la CGT d’Osona, inmersa en Càrnies en lluita, convoca a una concentración este viernes 4 de noviembre a las 19.00h en Vic.

CGT Vallès Oriental salimos desde el local de nuestro sindicato, hemos quedado a las 17.30h para salir hacia Vic a dar soporte a nuestr@s cumpas.

Aquí seguido el comunicado de CGT Osona.

Salut
CGT Vallès Oriental

*****

carnies-en-lluita-osonaDes de Càrnies en lluita s’ha pensat fer una performance/paròdia de l’entrega dels Porcs d’Or als porcaters “il·lustres” d’aquest any, però nosaltres no entregarem porcs d’or sinó porcs de merda..
L’efemèride tindrà lloc a la nau de mostres del Sucre i hi haurà entrega de premis amb sopar inclòs.

 

Cadascuna de les organitzacions següents hauria d’entregar un premi a:

  • Càrnies en Lluita a les falses cooperatives.
  • COS a l’Anna Erra per la seva volguda ignorància sobre el tema, diguem-ne que per allò de No sap/No contesta.
  • CGT als sindicats CCOO i UGT, per la seva actuació com sindicats grocs en la lluita de les càrnies.
  • GDT a qui, segons el vostre criteri-  ja sigui persona, empresa, granja, o bé organització- estigui perjudicant el medi.
  • UCFR a Josep Ramisa, soci d’Esfosa per les seves declaracions racistes.

Aquesta seria la convocatoria que es fa des del grup de càrnies. La idea es fer una concentració per donar una benvinguda sorollosa als participants quant vagin arribant i entrant. L’acte oficial comença a les 8.

Podem quedar a 3/4 de 7 a Can Pamplona de Vic, aquest es l’enllaç: ( https://goo.gl/maps/xeJkyYaZL5J2). Una vegada hagin entrat, faríem l’entrega dels premis al que fa referencia més a dalt. La concentració acabaria sobre les 9.

Si podeu portar un megàfon, nosaltres com a CGT no disposem.
Us esperem

Manuel Prieto
Sindicat d’Oficis Varis d’Osona CGT

Oct 122016
 

Barbacoa de la CGT del Vallès Oriental

En la CGT del Vallès Oriental estamos organizando una barbacoa para toda la afiliación y familia. Se nos ha pasado el verano, estuvimos abocados a movilizaciones, jornadas, actividades de todo tipo, y ahora es tiempo de hacer una pausa y pasar una tarde entre compañeros y compañeras de nuestro sindicato.

Por eso mismo, el domingo 23 de octubre, a partir de las 10:00h, hacemos una barbacoa en el merendero Can Xec (Montornés del Vallès) para toda la afiliación y familias del Vallès Oriental.

can-xec
Para hacer el cálculo exacto de las compras, tenemos que saber cuántos seremos, para ello hemos creado un formulario de inscripción, con los datos mínimos de los comensales. Teniendo en cuenta esta información, el pago por persona en Can Xec, comida, bebida  y demás gastos, el precio sería aproximadamente de unos 8 a 10€ por persona adulta.

El cierre de la inscripción será a las 24h del martes 18 de octubre, para darnos tiempo a hacer cálculos y las compras necesarias. Por ser una comida comunitaria, pedimos la colaboración de todos y todas en su organización, para llevarla a cabo de la mejor de las maneras. Todas las manos serán bienvenidas. También en este sentido, recomendamos que cada cual se traiga sus propios utensillos, platos, vasos, cubiertos, para generar la menor cantidad posible de basura contaminante. De todos modos, dispondremos también de platos, vasos y cubiertos de plástico.

 

Barbacoa de la CGT Vallès Oriental

Cuándo: domingo 23 de octubre de 2016, a partir de las 10:00h
Dónde: Merenderos Can Xec, Camí de Vilanova 53, Montornés del Vallès.
También se puede llegar con transporte público, con 10 minutos de caminata.
Quiénes: afiliados y afiliadas de CGT Vallès Oriental, y sus familias, simpatizantes, parejas, amigotes, amores libres, etc.
Precio: aproximadamente, de 8 a 10€ por persona. Menores de 14 años, gratis.
Contactos: teléfonos, emails, facebook del sindicato (mirar al final del mensaje).
Inscripciónformulario de inscripción

mapa_canxec_transporte_publico

Nota: en caso de lluvia, se suspende hasta el domingo siguiente, y así sucesivamente hasta que deje de llover!

Salut i llibertat!

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Oct 092016
 

NO TTIP acto CGT VOEl llamado Tratado Transatlántico de Comercio e Inversiones (TTIP en inglés), que pretenden firmar entre la Unión Europea y EEUU, y el Acuerdo Económico y Comercial Global (CETA en inglés), entre la Unión Europea y Canadá, son dos “acuerdos” que intentan colarnos en secreto y queriendo pasar desapercibidos, pero que transformarían totalmente nuestra realidad como trabajadores y trabajadoras, y como ciudadanos en nuestras sociedades.

Estos dos “acuerdos” pretenden equiparar los marcos jurídicos de ambos lados del Atlántico a las leyes que priorizan el lucro y el robo por parte de las multinacionales y grandes corporaciones económicas, con la colaboración cómplice de estados, gobiernos, intermediarios, empresas y demás parásitos del sistema capitalista.

Estos acuerdos que firmarían entre ellos, pero que en primer lugar nos afectan a nosotros y nosotras, la clase trabajadora, son una arremetida para perfilar el nuevo panorama que pretenden instaurar, pretendiendo argumentar con la gran mentira del “crecimiento económico” y la “competitividad”. Además de todos los ámbitos que afectan estos tratados, como el ecológico, el sanitario, el agrario, el jurídico, el político, la educación, etc, pone su mira obviamente en el sistema productivo, en el mundo laboral. Si el camino a seguir es el modelo laboral yanqui, la tenemos clara.

Ataque a los derechos laborales

En lo que se refiere a los derechos laborales y sindicales, hay que tener en cuenta que una armonización podría resultar en la igualación a la baja. En Estados Unidos los derechos laborales y sindicales brillan por su ausencia, mientras que en la Unión Europea por ahora están garantizados, pero no armonizados, al menos formalmente.

EEUU solamente ha firmado dos de los ocho convenios de la Organización Internacional del Trabajo (OIT), los contrarios al trabajo infantil y al trabajo esclavo, pero no los que se refieren a la negociación colectiva o al derecho de organización y asociación. Tampoco ha ratificado el Pacto Internacional de Derechos Económicos (incluidos los laborales, sindicales y de salud), sociales y culturales, adoptado por la Asamblea General de las Naciones Unidas. En EEUU se dan “facilidades para trabajar” (disponibilidad para el empleo o empleabilidad), en lugar de trabajo. Se ha implantado el llamado Workfare, la aceptación de cualquier trabajo bajo presión por parte de los parados (desde una visión neoliberal se responsabiliza a los desempleados de su propia situación, y no al contexto socioeconómico que produce paro, pobreza y desigualdad), que también se denomina paradójicamente right to work (derecho a trabajar). No está establecido el salario mínimo, ni la seguridad y la salud en el centro de trabajo.

Además de todos los ámbitos que afectan estos tratados, nosotros remarcamos el ataque directo que significan a nuestros derechos como trabajadores y trabajadoras, ya bastante golpeados desde hace años, pero contando que aún seguimos luchando y reivindicando un mundo de personas iguales y libres, sin banderas ni fronteras, sin amos ni esclavos.

Acciones contra el TTIP y el CETA

Por todo esto desde la CGT del Vallès Oriental convocamos e informamos sobre las acciones contra el TTIP y el CETA que realizaremos este próximo jueves 13 de octubre en Mollet del Vallès, con mesas informativas por la mañana y la tarde, informando sobre el significado y alcance de estos tratados, y cómo afectarían nuestras vidas y la del planeta en su conjunto. Así mismo, el sábado 15 de octubre se ha convocado una  jornada internacional de lucha contra el TTIP en toda Europa, a la que nos sumamos con el pase de un vídeo documental explicativo y la charla debate posterior, en La Marineta, sábado 15 de octubre a las 18h.

Desde la CGT Vallès Oriental denunciamos y le decimos NO a estos acuerdos capitalistas cuyo único objetivo es desarticular totalmente a la clase trabajadora para imponer un mercado laboral de esclavos a precio de saldo y sin ningún tipo de derechos.

NO al TTIP, CETA y demás tratados de libre comercio!!

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

 

Sep 262016
 

img-20160926-wa0000Acte de suport a la lluita a les Càrnies d’Osona

Aquest proper divendres 30 de setembre 2016, a les 19h, tindrem un acte de suport a la lluita de Càrnies en lluita, d’Osona.

L’acte, amb el suport de CGT Osona i CGT Vallès Oriental, ens situarà en l’actualitat de la lluita que porten endavant des de fa mesos els treballadors i treballadores del sector càrnic d’Osona.

Us esperem a tots i totes!

Divendres 30 de setembre, a les 19h

Anònims, c/ Ricomà,57
Granollers


Reportatge (France24) sobre l’explotació laboral a la indústria càrnia d’Osona (subtitulat en català)

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

Sep 252016
 

Una sentència del TJUE qüestiona la diferent indemnització entre els contractes temporals i els indefinits. Els juristes consideren que la resolució obligarà a fer canvis en l’Estatut dels Treballadors.

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que qüestiona el tracte que es dóna en el mercat laboral espanyol als contractes temporals davant els indefinits en cas d’extinció ha provocat una reacció d’interpretacions d’agents socials, administracions i advocacia. La sentència del tribunal europeu de Luxemburg que obliga a indemnitzar una treballadora interina capgirarà bona part de la legislació laboral espanyola. No estan clars els terminis perquè aquesta legislació s’adapti a aquesta sentència però, de moment i mentre això no passi, els arguments utilitzats pel tribunal europeu permetran als demandants tenir més força jurídica per convèncer els jutges.

La sentència dinamita tota la forma de contractació que s’ha estat fent a Espanya per totes les administracions, tant la local, l’autonòmica i l’estatal, en matèria de contractació de personal al servei de l’administració. El que requereix és un canvi normatiu a gran escala, no només de l’Estatut dels Treballadors, que per suposat s’ha de modificar per fer-se ressò d’aquesta sentència, sinó que també s’haurien de modificar les normes autonòmiques.

És una sentència molt rellevant, que marcarà un abans i un després, i que diu que un treballador interí ha de ser indemnitzat igual que ho seria un treballador fix quan acaba el seu contracte.

0 dies per any treballat és la indemnització que rep un empleat interí un cop conclou la relació laboral.

12 dies per any treballat rep com a indemnització un empleat temporal un cop finalitzada la relació laboral.

La legislació espanyola recull diverses indemnitzacions un cop conclou la relació laboral: 12 dies per any treballat en els contractes laborals, 20 dies per any en els indefinits amb acomiadament procedent i 33 dies en els indefinits amb acomiadament improcedent. Els interins, per la seva banda, tenen un contracte temporal que no els dóna dret a cap indemnització un cop conclou la relació laboral. També existeixen contractes de formació, sense cap mena d’indemnització un cop caduquen.

>> Article sencer al CGT Catalunya

Sep 192016
 

mani-sorpresa-11-14-anys-pressoUnes 500 persones a la manifestació sorpresa de la CGT el 15 de setembre a Barcelona, des del Paral·lel a la Plaça de Sant Jaume, passant per Rambles i Ferran, en solidaritat amb les encausades del cas 27i+ per defensar la universitat pública, entre elles Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya.

La CGT es manifesta per sorpresa contra la causa que afecta 27 persones de la UAB

El sindicat concentra gairebé mig miler d’afiliats al centre de Barcelona en defensa de la universitat pública i de qualitat

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat uns 450 afiliats i simpatitzants en una manifestació per denunciar el cas dels @som27imés. En aquest sumari es demanen 11 anys de presó al secretari general, Ermengol Gassiot i penes similars a 25 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a un membre del personal d’administració i serveis. En total gairebé 300 anys de presó més penes accessòries.

El sindicat d’arrel anarquista ha sortit al carrer sense comunicar-ho a Interior. Ho ha fet en un recorregut que ha travessat la Barcelona més turística, des de prop de les Drassanes fins a la Plaça de Sant Jaume, passant per la rambla. Gairebé mig miler de sindicalistes han cridat contra els processaments envoltants de gran parafernàlia de petards i traques. En cap moment s’ha produït cap incident ni la policia ha fet acte de presència.

>> Article sencer al CGT Catalunya

Sep 082016
 

Compañer@s,
Se convoca asamblea de afiliadas y afiliados a nuestro sindicato.

Día: sábado 24 de septiembre.
Hora: a las 10:00h de la mañana.
Lugar: el sindicato C/ Francesc Macià 51.

Orden del día: enviado por correo.
Salud

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter

 

Sep 082016
 

cartellconferencia15s_petitConferència de delegades i afiliades de la CGT de Catalunya
Sessió formativa d’actualització jurídica: Delegades i Seccions Sindicals

Dijous, 15 de setembre de 2016, de 10.30h a 14.00h
A la sala d’actes de la Casa del Mar
Institut Social de la Marina
C/ d’Albareda, 1-13 (Barcelona)
Metro: L3 Paral·lel o Drassanes. Busos: 20, 21, 64, D20, H14, 88.

Sessió formativa sobre el marc jurídic regulador de les Seccions Sindicals i de les Delegades Sindicals, en la qual es tractaran aspectes relatius als seus drets i garanties, amb especial referència al dret d’informació, l’obligació empresarial de proporcionar mitjans, i al gaudi de crèdit horari. L’activitat és d’especial interès per a noves delegades, però està oberta a tota l’afiliació.

La conferència anirà a càrrec del Magistrat del TSJC i Professor de Dret Penal de la URV Carlos Hugo Preciado Domènech, que ja ha col·laborat anteriorment en altres activitats formatives amb la CGT de Catalunya.

Secretaria de Formació
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

—————————————

Si esteu interessats a assistir, podeu enviar-nos un correu per inscriure-us a cgt.mollet.vo@gmail.com indicant l’empresa i el nombre d’assistents.
CGT Vallès Oriental
Sep 072016
 

Vaga correos Lliçà d'AmuntComunicado de prensa:
Los trabajadores y trabajadoras de la cartería de Correos de Lliçà d’Amunt desconvocan la huelga indefinida

El pasado lunes 5 de septiembre l@s trabajador@s de la cartería de correos de Lliçà d’Amunt decidieron desconvocar definitivamente la huelga indefinida convocada el pasado 12 de agosto con motivo de la falta de contratación. Queremos recordar que la misma se mantuvo suspendida hasta conocer los planes de la dirección para este mes.

En un principio se nos manifestó que no contratarían  a nadie, hecho que motivó que el viernes 2 septiembre se decidiera retomar la misma.

Al conocer la dirección la convocatoria de la misma, parece que reaccionaron y ha imperado el sentido común y han contratado un compañero hasta final de mes. Con este hecho la plantilla contará con 7 efectivos en septiembre.

Si no hubiese sido por esta lucha, este verano Lliçà d’Amunt hubiera tenido un servicio postal inferior a un 50% de la plantilla en algunas franjas del mismo.

Los trabajadores de la cartería de lliça animamos al conjunto de compañeras de las diferentes carterías a que se organicen entre ellos para defender el servicio público. No podemos permitir los recortes brutales de personal, no podemos permitir que haya compañeras de bolsas que no les llamen porque no se contrata.

Nos mantendremos vigilantes para que no se vuelvan a producir situaciones como las de este verano, y en todo caso si se repiten, nos volveríamos a mantener firmes en la movilización como herramienta para defender un servicio postal universal y de calidad

Agradecer el apoyo recibido del sindicato CGT así como de vecinos, y entidades de Lliçà d’Amunt.

Si luchamos podemos perder, si no luchamos estamos perdidos!!!

Trabajadores y trabajadoras de la cartería de Correos de Lliçà d’Amunt

 

CGT Vallès Oriental
c/ Francesc Macià 51, Mollet del Vallès
Telf: 93 593 1545 /  625 373332
email: cgt.mollet.vo@gmail.com
Web / Facebook / Twitter